Mark Paasman

Over Mark

Defensie:

Helikopter Reddingszwemmer Squadron 7 

Koninklijke Marine Duiker

Operationele Dienst Operaties

Roeping

In 2018 werd er meervoudig militair trauma geconstateerd door Defensie/Veteranenloket. In 2021 na honderden uren zelfstudie in o.a. neurologie, heb ik mijzelf bevrijd van PTSS. In april 2021 heb ik 200km gelopen zonder eten drinken of geld om aandacht te vragen voor de uitbehandelde veteranen met PTSS. Sindsdien heb ik tien veteranen bevrijd van PTSS en sinds november de Mark Paasman Academy opgezet. www.markpaasman.academy . 

Hiernaast ben ik Ambassadeur van de ANBI Stichting Bevrijd Van PTSS. www.bevrijdvanptss.nl “We willen het beleid en de kwaliteit van de zorg rondom PTSS bij (jonge) Veteranen verbeteren en verhogen. Door zelf te laten zien hoe het anders kan. Door het initiëren van kennismakingsgesprekken met ervaringsdeskundigen en de Veteraan, om samen de strijd aan te gaan. Onze missie is simpel. Een financiële bijdrage leveren aan de alternatieve behandeling tegen PTSS voor (jonge) veteranen en actief dienend militair personeel met de diagnose PTSS en zijn uitbehandeld.” 

Begin 2022 breng ik een boek uit; 

“Ik weet hoe het voelt om uit de lucht te vallen met een helikopter terwijl je los zit in de cabine. Ik weet hoe het voelt om iemand voor je ogen te zien verdrinken. Ik weet hoe het voelt om door een schip langzaam te worden doodgedrukt onderwater. Ik weet hoe het voelt om gek te worden van de mentale ruis en piep. Ik weet hoe het voelt om het ’s nachts her te beleven. Ik weet hoe het voelt bang te zijn voor de nachtmerries. Ik weet hoe het voelt hoe machteloosheid en schuld je van binnen kapot vreet.”

Dit is geen spannende thriller of een romannetje. Dit is de snoeiharde realiteit van iemand die werd verrast door de diagnose ‘meervoudig militair trauma’ na 22 jaar. Lees mijn verhalen en reis mee van de top, naar de afgrond en weer omhoog. Ik leg stap voor stap uit hoe ik mezelf heb bevrijd. Ik deel in dit boek de volledige methodiek. Uitgelegd op een manier zoals nooit eerder gebeurd. Het bestaat uit behapbare theorie en tastbare oefeningen, inclusief video ondersteuning. Je bent niet alleen.

Mark Paasman

%d bloggers liken dit: